Як вибрати якісну постільну білизну? Поради експертів

01 October 2021 12:35:22
Від якості постільної білизни залежить якість сна. Тому правильно підібрана білизна не тільки робить місце нічного відпочинку затишним, а й сприяє збереженню здоров'я. То як же вибрати хорошу постільну білизну, щоб не витратити гроші марно та не нашкодити собі й своїм близьким?

Обираємо тканину


( Конопляна шалева тканина )


Постільні комплекти виготовляють з бавовни, льону, шовку, віскози, поліефірів. Набирає популярності конопляна тканина.

Ми вартуємо того, щоб спати на натуральній постілі. Тому краще бавовняна тканина в постільному комплекті, ніж супер-еко-мікрофайбер за шаленою ціною, адже це просто маркетинг.

Чому натуральність – це важливо? Під час сну людина виділяє багато вологи, а температура тіла змінюється. Якщо ви спите на натуральних матеріалах, які мають волокна, що вбирають вологу та дихають, вам комфортно. Якщо на пластику, то шкіра як орган виділення та дихання буде страждати. Експерти зі здорового сну вважають, що найкращі матеріали – льон або коноплі. Їх волокна мають порожнини, які забезпечують високу гігроскопічність. Крім того,
комплекти з льону та конопель
дуже довговічні. Можливо, в сімейних запасах у вас досі є міцне лляне простирадло вашої мами чи бабусі, якому не один десяток років?


(Grafit комплект постельного белья)

Бавовна теж натуральна тканина, яка більш доступна за ціною. Але тут треба бути уважним, якщо пропозиція занадто вигідна. Щоб зекономити, виробники часто додають до бавовни синтетику, забуваючи вказати це в складі на етикетці. Синтетичні домішки можуть складати 30-50%, і це суттєво відчувається шкірою. Людина пітніє, не комфортно себе почуває, її парить, шкіра не дихає. Отже, купуйте у тих виробників, яких ви знаєте, та уважно дивіться на бірку.


( Мех из конопляного волокна )

Буває, з кращими намірами для дитини беруть щось м'яке і пухнасте, але ж часто такі вироби створені з продуктів переробки нафти, тобто, це пластик. Коли дитина спить в такій постелі, вона себе почуває, начебто на неї одягли синтетичну шубу. Здається, це жахливий досвід для малюка.

Та проблема пластику навіть не стільки в його використанні, а в утилізації. Якщо прийшла в негодність бавовняна, лляна або конопляна постільна білизна, її викинули, і вона згодом повністю біорозклалася. А коли викидають пластикові речі, при взаємодії з повітрям і водою з них утворюються діоксини та інші токсини, які ще декілька тисяч років будуть залишатися в землі та воді і впливати на здоров'я наших нащадків.



А що можна сказати про віскозу, наскільки вона еко? Шкода, але цей штучний матеріал хоч і виготовляється з целюлози, потребує 14 тонн води на виробництво однієї тонни віскозного волокна, а також використовує багато формальдегіду та інших хімікатів. Якщо віскозну постіль ще й пропонують по дешевій ціні, можливо, це означає, що її недостатньо випрали або всі необхідні виробничі процеси не закінчили. До того ж, дешева віскоза вже після першого прання кашлатиться і втрачає товарний вигляд.

У тих, кому важлива преміальність, постає питання: чи варто купувати шовкову постільну білизну? Є певні стереотипи щодо цього матеріалу, який подобається жінкам, але шовк – це складна тканина. Щоб шовкова постіль розкішно виглядала, нею треба опікуватися. Будь-яким пральним порошком її не випереш, тут потрібен спеціальний догляд.

Оскільки тканини з шовку дуже дорогі та їх виготовляють в малих кількостях, то тут також часто зустрічаються підробки з синтетики. І часто відбуваються маніпуляції з видами переплетення волокон.

Переплетення чи склад?


( Конопляная полотняная ткань )

Якщо продавець "рекламує" вам сатин, уточніть його склад. Адже сатин – це лише спосіб переплетення волокон, який дає досить гладеньку тканину. Але сатин можна виготовити і з бавовни, і з поліестеру, і з їх суміші. Так само і атлас, і жаккард. Види ткацьких переплетень не мають нічого спільного з натуральністю чи ненатуральністю тканин. Комусь подобаються гладкі атласні основи, комусь більш цупкі, що пасуватимуть інтер'єру в стилі прованс.

Наприклад, з льону можна зробити блискучу шовковисту тканину, більш мішкувату з плетінням канвас або щільну жаккардову. Вибір в цьому випадку – це питання дизайну та особистих уподобань.

Отже, якщо ви купуєте постіль, в першу чергу дивіться на склад, а не на тип тканини.


( Лляна тканина )


Що нам може підказати ніс?


Цікавою особливістю льону та конопель є те, що тканини з них мають легкий приємний запах сіна, який не зникає навіть після багатьох прань. Такий делікатний трав'яний аромат підкреслює натуральність цих матеріалів. Якісна бавовна має невиражений текстильний запах. Якщо ж до неї додали відсотків тридцять синтетики, за запахом це не визначиш.

Але ніс може добре відчути присутність токсичних барвників. Якщо комплект яскравої або просто пофарбованої білизни різко пахне або віддає розчинником, то він може викликати проблеми з самопочуттям: алергію, дерматит і навіть отруєння. Така фарба може бути нестійкою, сильно линяти і залишатися на шкірі після сну. Додаткову перевірку можна провести, потерши рукою або серветкою по тканині. Фарба не має залишати слідів.


(Grafit Washed Linen комплект постільної білизни)



Така проблема не розповсюджується на лляну постільну білизну або постіль з конопель. Ці тканини часто використовують в непофарбованому вигляді або фарбують сертифікованими та безпечними барвниками.


Як не помилитися з розміром?

Великий ринок виробників домашнього текстилю пропонує різноманіття не тільки тканин та принтів, а й розмірів. Щоб не сталося так, що ви купили дорогу якісну постіль, а підковдра чи наволочки не підійшли за розміром, уважно визначте параметри своїх спальних принад. Інакше прийдеться або перешивати постіль, або викинути.

Якщо ви вже користувалися комплектом від якогось виробника, який вам підійшов, запам'ятайте його назву, щоб полегшити собі вибір наступного разу.


( Конопляна шалева тканина )



Компанія "Девохоум" працює на експорт, тому пропонує постілі найбільш поширених у нас та в Європі розмірів. Наприклад, ходовим є двоспальний евро комплект з підковдрою розміром 2х2,20 м. За таким же стандартом виготовлена постільна білизна з конопель DevoHome. В готовому комплекті можна купити простирадло на гумці розміром 180х200х20 см, підковдру 200х220 см, дві наволочки на подушку 50х70 см.
Також ми можемо виготовляти комплекти за індивідуальними розмірами.


(Комплект постільної білизни з 100% конопель євро розміру)



До речі, обираючи відповідний комплект, звертайте увагу на міцність тканини та якість швів. Має бути спеціальний білизняний шов та тканина з міцним плетінням, інакше після декількох прань білизна втратить форму, змінить розмір або розповзеться.

Упаковка теж важлива!

Ну а що можна сказати про упаковку якісної білизни? В першу чергу на ній мають бути вказані виробник та його адреса, сайт, контактні телефони. Адже добросовісному виробнику нема чого скривати, він, навпаки, відкритий для своїх покупців. Також має бути вказаний точний склад тканини, комплектність та рекомендації з догляду за білизною. Обов'язково виконуйте інструкцію виробника, щоб постіль довго слугувала!

На жаль, на базарах можна зустріти комплекти, де на етикетці немає повної інформації або вона не відповідає дійсності. Тому обирайте виробника з надійною репутацією, який використовує сертифіковані тканини.


(Washed linen комплект постельного белья)


А якщо упаковка не містить пластику, а в ідеальному варіанті виготовлена з вторсировини, наприклад, з картону або крафтового паперу, це взагалі супер! Купити не запаковану в пластик лляну постільну білизну
в Києві безпосередньо від виробника, а також білизну з конопель можна в шоу-румі власниці бренду Дево Хом, Оксани Дево, на вул. Малевича, 15.

Отже, зверніть увагу на якість тканини, правильність обробки швів та стійкість фарби, переконайтеся, що ви обрали відповідний розмір та що етикетка містить повну інформацію, і тоді ваш новий комплект постільної білизни буде довго створювати для вас комфорт. Ну а якщо ви оберете постільну білизну з льону або конопель від ТМ Devohome, ми будемо дуже вдячні за вашу довіру!

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)
 
Leave a review ↓
 
Nobody left any reviews