Здоровий сон

17 April 2019 17:36:53

Уявляєте, повної відповіді на питання, навіщо потрібен сон, у нейробіологів нема й досі! Хоча є десятки теорій, які пояснюють необхідність сну. Наприклад, під час нічного відпочинку організм лагодить поломки і обробляє інформацію. Відомо, що у людей, які висипаються, краще настрій і міцніше здоров'я, якщо ж людину позбавити сну, вона швидко помре. При цьому явних порушень у того, хто вчасно не поспав, не виникає.


Але і без вчених ми розуміємо, що сон для організму – це як підзарядка акумуляторної батареї. Особливо це помітно у маленьких дітей, які можуть заснути практично в будь-яких умовах, якщо "батарейки сіли". Дорослі теж начебто згодні зі старовинною загадкою, що сон наймиліший за все. Хоча, буває, жертвують сном заради розваг, домашніх справ і роботи, навіть якщо розуміють, що будуть наслідки. Як же не дозволити обставинам перешкодити нам виспатися?

Для початку давайте усвідомимо, до чого призводить хронічний недосип. Якщо часто не висипатися вночі, то дуже швидко проявляються:

  • порушення пам'яті
  • погана координація рухів і реакція
  • ослаблення імунітету, підвищення рівня гормонів стресу
  • порушення серцевих ритмів підвищення апетиту, що призводить до зайвої ваги
Навряд чи кому-то сподобаються такі зміни. Тим більше, що їх легко запобігти.


Здоровий сон: як правильно спати?

Для відчуття бадьорості важливо, щоб сон був безперервним і чергував повільну і швидку фази. Якщо людині не вдається зануритися в глибокий сон, то вона відчуває себе розбитою. Але в нашому житті багато факторів, які заважають спокійно спати. Як їх уникнути?

Сомнологи рекомендують такі правила здорового сну:

  1. Заплануйте час сну так, щоб він був кратним півтора годинам. Так ви дозволите завершитися двом стадіям сну: повільній та швидкій.
  2. Не користуйтеся гаджетами перед сном. Спіть в темряві, в крайньому випадку з темною пов'язкою на очах. Тільки так виробляється гормон мелатонін, який регулює нашу фізичну і розумову активність і уповільнює процеси старіння.
  3. Лягайте спати і вставайте в один і той же час, наскільки це можливо.
  4. Відмовтеся від речовин, що бадьорять, алкоголю і нікотину, а також від активного спілкування і сильних навантажень незадовго до сну.
  5. Створіть комфортну температуру в спальні. При цьому врахуйте, що якщо ви змерзнете, то будете прокидатися.
  6. Забезпечте зручне ліжко.


Текстиль для здорового сну від Devohome

Останній пункт дуже важливий, адже про який глибокий сон може йти мова, якщо матрац незручний, уві сні жарко або холодно, а подушка викликає алергію... Українська компанія Devohome пропонує натуральний текстиль з конопляним наповнювачем, щоб вам нічого не заважало відновлювати свої сили.

Так, наматрацник з дихаючого нетканого конопляного волокна виправляє недоліки матраца і створює більший комфорт. У подушці з конопляним чохлом не заводяться пилові кліщі, вона довго зберігає тонкий трав'яний аромат, який допомагає забути про проблеми і солодко заснути. Ковдра з конопель не парить і підтримує комфортну температуру. Також здоровому сну сприяє натуральна постільна білизна з льону. Вона не тільки приємна для тіла, але й стильна.

Засновниця компанії Devohome Оксана Дево як мама трьох дітей добре розуміє, наскільки важливий міцний сон для малюків. Натуральна конопляна постіль здавна застосовувалася для діток, тому що завдяки волокнам конопель, які мають порожнини, в ній не холодно і не жарко, вона легко вбирає вологу, в ній не міститься шкідливих речовин і не заводяться шкідники. Тому ми пропонуємо дитячу постіль з конопель: ковдри для новонароджених в ліжечко і в коляску, дитячі подушки, ковдри-покривала для підлітків, а також комплекти дитячої постільної білизни з ніжної бавовни.


Постіль з конопель від "Девохом" для дорослих і дітей можна купити в Києві на Малевича, 15 або через інтернет-магазин.

Наостанок – лайфхак від Devohome для тих, хто готується до іспиту: доведено, що вивчене незадовго до відходу до сну переноситься в довгострокову пам'ять і добре запам'ятовується. Тому з вечора вдумливо прочитайте матеріал і лягайте спати на подушку з конопель. Глибокий сон, а значить і хороше запам'ятовування вам забезпечені!

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)
 
Leave a review ↓
 
Nobody left any reviews