Як доглядати за зимовим одягом з конопель?

28 February 2018 15:54:44

Опанча, шуба з конопляного хутра, бомбер з конопляного хутра… Ці новинки від Devohome феєрично з'явилися наприкінці 2017 року та розфарбували яскравими фарбами сірі зимові будні. Їх можна відразу ж із захопленням купити, можна з обережністю придивлятися до незвичного для сучасних українців матеріалу (хоча коноплі – історично наш матеріал), але залишитись байдужим неможливо.


Але ось бурхливе захоплення готовий лягти, і неважливо, влилися ви в ряди неординарних власників зимового одягу з конопель або тільки мрієте про шубу з конопляного хутра, виникає питання: як привести в порядок свою ексклюзивну обновку, якщо вона забрудниться? Адже при постійному носінні забруднюються манжети, комір і кишені, а ще можна випадково поставити пляму. До того ж, конопляні волокна відомі своєю поглинаючою здатністю, тому верхній одяг може увібрати сторонні запахи, а хутро – накопичити міський пил.
Отже, чи можна прати верхній одяг із конопляним наповнювачем чи шубу з конопляного хутра? Навіть якщо ви вже не перший рік користуєтеся ковдрою від Девохом і не раз її прали, можуть виникнути побоювання, чи не зіпсується водовідштовхувальне покриття і чи хутро не зіб'ється. Прикро зіпсуватиме таку річ.
Якщо з якоїсь причини ви не можете віддати річ у хімчистку, то її можна обережно почистити в домашніх умовах, враховуючи правила догляду за речами з конопель та прання просочених тканин.

Основні принципи прання виробів з конопель

Волокна конопель дуже міцні і, здається, важко пошкодити зроблений з них матеріал. Але порожня будова цих еластичних волокон, що визначає унікальні властивості матеріалів на основі конопель, потребує особливого підходу при пранні.

По-перше, коноплі здатні увібрати в себе вологи в кілька разів більше власної ваги, і під такою вагою мокрий виріб деформується.

По-друге, при пранні частинки прального порошку, що не розчиняються, можуть проникнути всередину волокна через його пористу структуру, а потім після висихання зруйнувати його.

Тому перуть вироби з конопель у режимі, що щадить, при температурі 30ᵒС рідкими засобами для прання і віджимають на малих обертах.

Коноплі – це екологічний матеріал. При вирощуванні цієї стійкої рослини немає необхідності застосовувати пестициди, а при виготовленні матеріалів на її основі немає сенсу застосовувати хімічні барвники. Тому важливо вибрати засоби для прання, які не залишаються на поверхні та не надають випраним речам запаху синтетичного ароматизатора.

До того ж, зимовий верхній одяг від Devohome має тканини з водовідштовхувальним просоченням, яке пошкоджується при пранні з агресивними миючими засобами.

Тому ми рекомендуємо екозасоби для прання. Вони містять компоненти, безпечні для людини та навколишнього середовища, швидко розчиняються навіть за низьких температур і повністю виполіскуються. Відмінно підійдуть екосертифіковані засоби українського виробника "Де Ла Марк", в асортименті якого не тільки безфосфатні пральні порошки ТМ Royal Powder, що стали популярними, а й високоефективні рідини і мило для прання.

Якщо ви вибрали зимовий одяг з конопель, тому що дотримуєтеся веганських поглядів, то продукція De La Mark відповідає вашій концепції: вона не містить продуктів тваринного походження і не тестується на тваринах.


Як випрати зимовий одяг з конопель?

Звичайно, опанча та пальто з конопляним наповнювачем - це не Barbour Waxed, але їх, а тим більше конопляну шубу зайвий раз краще не прати, щоб не пошкодити просочення коттонової тканини.

Можливо, вам вдасться локально зачистити забруднені місця за допомогою щітки та гліцеринового мила De La Mark. Таке мило для прання ефективно видаляє плями та не пересушує шкіру рук при ручному пранні. Не забувайте, що намилену пляму потрібно змивати від країв до центру, щоб не залишився ореол.

Якщо ви вирішили випрати конопляний одяг повністю, то можливі 2 варіанти: ручне та машинне прання.

Для ручної повісьте річ на вішалку і намочіть її не дуже теплою водою. Намильте щітку або одяг безпосередньо гліцериновим милом і обережно потріть. Добре змийте водою, щоб не залишилося розводу. Відтисніть та розпряміть для висушування.

Але якщо машинне прання неминуча, то дійте так:

1) у пральну машину помістіть тільки річ з конопель, більше нічого разом з нею не періть;

2) у відсік для порошку налийте ковпачок рідини для прання мембранних тканин De La Mark, яке було розроблено спеціально для водовідштовхувальних поверхонь (в крайньому випадку підійдуть і інші рідкі засоби цього виробника);

3) встановіть щадну програму прання, наприклад, "Ручне прання вовни" або "Ділікатне прання", переконайтеся, що вибрана температура прання 30 градусів;

4) відразу ж після закінчення циклу прання вийміть річ і розвісьте на вішалці, випрямивши і надавши їй правильну форму.Висохлу шубу можна обережно "розчесати" щіткою з м'якою щетиною.

Не використовуйте відбілювачі! Якщо є потреба, заздалегідь затирайте плями перед пранням за допомогою гліцеринового мила.

Якщо хутро на шубі збилося, то шубу з конопляного хутра можна розпушити в барабанній сушарці. А якщо ви вирішили за принципом "готуй сани влітку" привести свою конопляну шубу в теплу пору, то не залишайте її на сонці, інакше вона може змінити відтінок.

Отже, будьте екофрендлі та носіть вашу річ з коноплі довго та з комфортом!

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)
 
Leave a review ↓
 
Nobody left any reviews