Коноплі в медичних цілях. За чи проти?

08 March 2019 17:24:35

Найчастіше ми - команда Devohome - зустрічаємо захоплення тих, хто бачить наш натуральний текстиль на основі конопель, вирощених на чистих полях Полтавської області. Але буває, що ті, хто про нас дізнається вперше, дивуються і загадково посміхаються: "А хіба коноплі не заборонені?" або "Ваші вироби можна курити?"

Шкода, що у цієї чудової рослини, яку ще років 100 тому вільно вирощували в наших краях, склалася сумнівна репутація. Але ви напевно чули про технічні коноплі, які не містять наркотичних речовин. Саме такі сорти стають сировиною для наших виробів. Хоча потрібно визнати, заспокійливий ефект від сну на постілі з конопляних волокон від Devohome все одно зберігається. Як і тонкий трав'яний аромат, навіть після декількох прань.


Наші прадіди не зловживали властивістю конопель впливати на роботу мозку, а виготовляли з її волокон прядиво для побутових цілей, а також грубий одяг і домашній текстиль. А з насіння конопель отримували корисну олію. Каша ж з конопляних зерен була цінним джерелом рослинного білка.

Пізніше з конопель навчилися робити міцний папір (уявляєте, скільки дерев можуть врятувати швидкозростаючі кущі конопель?) І будівельні матеріали. Загалом - це цінна сировина, виробництво якої може бути практично безвідходним. При цьому вирощування конопель безпечно для навколишнього середовища, і навіть більше того - допомагає відновити забруднені грунти. Не дивно, що після потрапляння цієї рослини в немилість її селекція була спрямована на те, щоб зменшити практично до нуля вміст наркотичних речовин і збільшити вміст волокон. І це вдалося.Але цінність представляють і ті сорти конопель, які містять тетрагідроканнабінол.


Конопля в медичних цілях: нове - це добре забуте старе

Багато століть коноплі широко застосовувалися в медицині як ефективне знеболююче, як засіб від епілепсії, судом і нудоти. Причому натуральний.Такі призабуті властивості конопель виявилися дуже затребуваними в наш час, коли, здавалося б, прогрес йде, а хвороб все більше. Одна з причин - наші організми не витримують хімічного навантаження. Тому натуральне лікування (хоча в ідеалі - має бути профілактика) стає хорошою альтернативою, яка допомагає організму відновитися. Так, у випадках непереносимості фармацевтичних препаратів марихуана може стати хорошою альтернативою, а іноді і єдиним рішенням.

Наприклад, вже є велика база даних, що канабіс ефективний для зменшення нудоти під час хіміотерапії і лікування СНІДу, знімання спазмів і судом, поліпшення стану у людей з аутизмом, хворобою Паркінсона, уповільнення розвитку хвороби Альцгеймера та ін. Ну а про знеболювальну дію його відомо давно.


У Канаді, Нідерландах і вже в Новій Зеландії дозволено застосування лікарських препаратів з марихуани. Інші країни ведуть наукові дослідження і знаходяться на шляху легалізації такої терапії. Можливо, прийшов час і у нас дозволити застосування конопель в медичних цілях? В кінці січня 2019 року активно обговорювалася петиція про легалізацію в Україні канабісу, який можна застосовувати в медичних цілях. Але чи захочуть чиновники взяти на себе таку відповідальність? Якщо вас теж турбує питання, чи готове наше суспільство до більшого доступу препаратів з конопель, давайте згадаємо недавню історію: заборони не надто допомагали побороти руйнівні звички. Якщо хтось дуже хотів, то завжди діставав заборонені речовини. З іншого боку, було б негуманно забороняти доступний і ефективний спосіб полегшити чиїсь страждання.

Корисні для здоров'я товари з конопель від Devohome


На фото Демисезонна ковдра-покривало Milk 200х220 ТМ DevoHome.

Поки громадські діячі вирішують всі за та проти медичного вживання марихуани і ризиків для суспільства, з цим пов'язаних, наша компанія вже давно і абсолютно легально пропонує натуральні товари для здорового життя:


На фото Кеди конопляні жіночі ТМ DevoHome.

Оскільки коноплі відлякують шкідників, то для їх вирощування не потрібні пестициди, і вироби з них не містять токсинів. Також в них не заводиться пиловий кліщ. Тому речі з конопель гіпоалергенні і безпечні.

Наприклад, дитяча постіль з конопель від Devohome - це відмінне рішення для малюків з підвищеною чутливістю.


На фото Baby Горохи ковдра з конопляного волокна 100х100см ТМ DevoHome.

А ще на нашому сайті можна замовити насіння конопель, придатне в їжу, а також конопляний протеїн і висівки для дієтичного харчування.


Така конопляна їжа відмінно підійде не тільки веганам і сироїдам, ай усім, хто хоче зміцнити свій організм за допомогою незамінних амінокислот і поліненасичених жирних кислот. Їх можна додавати в каші, салати, сир, смузі і солодощі. Не переживайте, вони не мають психоактивної дії!))

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)
 
Leave a review ↓
 
Nobody left any reviews