Our News

DevoHome знов бере участь в голландському фестивалі креативу Dutch Design Week!

11 August 2022 12:02:58

Кожен рік в кінці жовтня в Нідерландах, в місті Ейндховен, проходить тиждень дизайну Dutch Design Week, який вже став наймасштабнішим креативним заходом в Північній Європі. Нестандартний погляд на речі та матеріали там представляють тисячі дизайнерів, а відвідують щорічну подію сотні тисяч гостей з усього світу.




Українські дизайнери вже дивували відвідувачів фестивалю предметами інтер'єру з натуральних матеріалів та вторсировини в минулі роки. В 2019 році свою веганську альтернативу натуральному і синтетичному хутру —
конопляне хутро — представляла й компанія DevoHome. В 2022 році ми знов беремо участь в DDW, попри сумні події в Україні. Адже це чудовий спосіб заявити про себе та допомогти нашій країні на економічному фронті.



( Шуба з конопляного хутра Orange )


З чого починалася DDW в Ейндховені?

В далекому 1998 році в Голландії вперше відбувся День дизайну, оскільки дизайнери потребували майданчика, щоб презентувати себе. З часом затребуваність заходу перетворила його на 9-тиденний фестиваль, під час якого відбуваються виставки, семінари, відвідування студій, майстер-класи та навіть творчі вечірки в різних локаціях Ейндховену. В 2022 році Dutch Design Week відбудеться з 22 по 30 жовтня.



В ці дні нідерландське місто перетвориться на столицю дизайну. І це не дивно, адже в Ейндховені є Академія дизайну та Технологічний університет, що стали науковою та матеріальною базою для впровадження інновацій.



В останні роки DDW - це одна з найбільших дизайнерських подій, при чому міжнародних. Але тепер організатори поставили за мету розвиватися не в ширину, так би мовити, а в глибину. Вони амбітно планують зробити
Dutch Design Week-2022 початком майбутнього, з якого проросте насіння зцілення суспільства.

Креативний керівник DDW22 Міріам ван дер Люббе вважає, що епоха лише демонстрації дизайну скінчилася і прийшов час діяти. Вона бачить місією заходу створення планети, придатної для життя. З нетерпінням чекаємо на початок грандіозних змін!


© Lisa Klappe


Чому взяти участь в Dutch Design Week - це успіх для компанії?

Як сказано на офіційному сайті фесту, DDW - це творчий захід про майбутнє дизайну та дизайн майбутнього. А яка ж компанія не мріє йти в ногу з часом?

Ключовою частиною Нідерландського тижня дизайну є корисні та важливі зустрічі, адже зв'язки вирішують все! Спонтанні колаборації, люди, які надихають, та нетворкінг можуть призвести до несподіваних результатів. Ніколи не знаєш, які можливості готові відкритися на цій платформі. Можливо, це стане початком нової цікавої сторінки в історії компанії.

Оскільки DDW - це інтернаціональний фестиваль, то дизайнерський продукт може побачити аудиторія з усього світу, як покупці, так і колеги, а також представники великого бізнесу.



Журналісти, блогери та фотографи з міжнародних видань шукають цікаві об'єкти для своїх публікацій, тому оригінальний проєкт може набрати швидкої популярності без додаткових витрат на рекламу. Для дійсно креативних дизайнерів, які відчули запит суспільства, це шанс прокинутися відомим на весь світ!



В цьому році темою фестивалю став лозунг "Get Set!" Дизайнери як частина людської спільноти тонко відчувають, що світ невпинно змінюється. Проблеми на планеті наростають, як сніжний ком. Людство турбують забруднення довкілля, кліматичні зміни, економічні кризи, соціальна нерівність та збройні конфлікти. Війна в Україні також впливає на життя всієї Європи. Тому налаштуватися на зміни — задача для кожного. Ну а творчі особистості готові першими впроваджувати нові ідеї, що витають в повітрі.

Так, сталий розвиток — це вже не просто модна концепція, а, здається, природна складова сучасного дизайну.

Філософія Devo Home як основа екодизайну

Створюючи конопляний текстиль для дому, одяг з конопель та конопляне хутро, ми використовуємо унікальну сировину — волокна конопель.



На щастя, в Нідерландах немає упередженого ставлення до технічних конопель та навіть канабісу. А в нашій країні для багатьох стає відкриттям, що ця стійка рослина не є злом. Вона росте без застосування отрутохімікатів, потребує на 75% менше води, ніж бавовна, і при цьому поглинає більше парникового вуглекислого газу, ніж дерева. Коноплі висаджують на ґрунти, що потребують очищення від важких металів та радіонуклідів. А ще вони можуть давати два врожаї на рік та переробляються без відходів. Здається, прийшов час віддати належне такій екосировині.

Вироби Девохоум виготовляються з технічних конопель, вирощених в чистому регіоні України.



( Шуба з коноплняного хутра, Black )

Другою складовою дружнього до природи дизайну конопляного текстилю є його довговічність. Конопляні ковдрипледипокривалаподушки з конопляним наповнювачем служать роками, практично не змінюючи властивостей, адже волокна конопель дуже міцні, гіпоалергенні, в них не заводяться пилові кліщі та інші шкідники. А наскільки ж вони комфортні у використанні! До того, мають заспокійливий аромат свіжоскошеного сіна.


Важливо також, що матеріали, з яких ми робимо конопляні речі, є повністю біорозкладними. Коли прийде час утилізувати вироби з конопель, вони не будуть забруднювати довкілля й не перетворяться на мікропластик.



Це особливо важливо усвідомлювати, якщо ви не бажаєте бути причетними до страждання тварин, тому обираєте "екохутро" . Але ж синтетичне хутро виготовляють з нафтопродуктів, воно швидко втрачає привабливий вигляд і розкладається на звалищі не швидше, ніж пластикове сміття.


Конопляне хутро є справді екологічною альтернативою хутру тварин, без маніпуляцій на екотемі. До того ж воно дуже тепле і виглядає як овчина.



До речі, на нашому сайті ви можете придбати декілька видів конопляної тканини та хутро з конопляного волокна. З них можна робити предмети інтер'єру та одяг.



Якщо у вас є власні ідеї дизайну, їх можна реалізувати з нашими матеріалами. Або зробити індивідуальне замовлення у нас.

А що як ви будете в Нідерландах в кінці жовтня, завітайте на наш стенд. Побачимося!

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)