Легалізація медичного канабісу: чому Devohome за

14 July 2021 13:10:10

Верховна Рада України 13 липня не підтримала легалізацію медичного канабісу. За ухвалення законопроєкту № 5596 проголосували 184 народні депутати з мінімально необхідних 226.

Медичний канабіс ще 18 років тому першим легалізував Уругвай. Канада – з 2001-го, а з 2018-го у країні дозволили вживання для всіх з 18 років. У медичних цілях марихуана дозволена в декількох країнах ЄС (Данія, Швейцарія, Австрія, Італія, Македонія, Польща, Фінляндія). Також легалізовано вживання в Туреччині, Ізраїлі, Зімбабве і навіть у Росії. У США діють різні правила для кожного штату. Окрім України, повністю заборонено вживання канабісу в Білорусі, Угорщині, Китаї, Єгипті, Ірані та деяких інших країнах.


Тож чому ми вважаємо, що Україна мусить легалізувати медичну марихуану?

Медичний канабіс насамперед може допомогти у лікуванні хвороби Альцгеймера (сповільнює прогресування) та епілепсії (зменшує частоту приступів). Як паліативну допомогу (полегшення страждань) його в інших країнах призначають хворим на рак. Саме ці групи хворих зараз найбільше зацікавлені у його легалізації. Також, за інформацією МОЗу, його застосовують при хронічних болях, синдромі подразненого кишківника, зокрема хворобі Крона та виразковому коліті (50% пацієнтів із хворобою Крона повністю одужали, а 90% відчули значні покращення), розсіяному склерозі, посттравматичному синдромі, тривожності, депресії тощо. Ми сподіваємося, що за допомогою підписання петиції люди навчаться цивілізовано впливати на законодавчі зміни в Україні. Це символічний тест на толерантність і розуміння, адже багато людей, зокрема і діти, живуть із захворюваннями, розвиток яких не можуть контролювати. Ми говоримо про те, що якщо державна система не може запропонувати людям методи лікування чи полегшення болю, то як мінімум, вона не має їй перешкоджати у пошуку шляхів. Думаю, що в нас уже достатньо зрілості для цього на політичному і практичному рівні.


Як виглядає легалізація медичної марихуани в Україні станом на липень 2021

Нагадаємо, що у квітні в Україні легалізували окремі препарати на основі медичного канабісу. Однак більшість організацій, яких стосується цей закон називають його лобістським. За словами голови благодійної організації «100% Життя» Дмитра Шерембея, препарати, які включені до цього переліку, коштують дуже дорого – 2055 та 640 доларів США і є лише хімічною копією канабісу.

«Постанова Кабінету міністрів легалізує ввезення в Україну лише двох препаратів, які містять хімічну копію канабісу, та геть лишає пацієнтів надії на ліки з канабісу. Навіщо потрібна хімічна копія рослини, якщо ця рослина росте сама по собі, а ліки із неї коштуватимуть 20 доларів, замість 600 та 2000 – як це відбувається із Дронабінолом та Набіксімолсом, зазначеними в постанові? Це нагадує мені, як зробити штучний бензин та продавати його за 600 доларів за літр, у той час, коли є нафта, та з неї можна робити бензин за долар», – пояснив Шерембей.

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)
 
Leave a review ↓
 
Nobody left any reviews