Our News

Коноплярство в Україні та війна

29 July 2022 12:41:34

Вже 6 місяць триває повномасштабне вторгнення росії, тому наші міжнародні дилери, клієнти та замовники продовжують хвилюватися за діяльність київської компанії Devohome безпосередньо, та за стан коноплярства в Україні під час війни в цілому.

З міркувань безпеки не всю інформацію ми можемо розповісти на широкий загал, але ось декілька тез про коноплярство з Сумщини та нашу нову реальність роботи.

Конопляна столиця України вистояла!

«Столиця» коноплярства в Україні — місто Глухів. Тут розташований науково-дослідний Інститут луб'яних культур, що з 1931 року селекціонує та вирощує унікальні сорти ненаркотичних конопель.



Глухівське насіння конопель закуповують коноплярі з усього світу. І ми в тому числі.

Коли почалася ця війна, Сумщина однією з перших взяла на себе удар. І місто Глухів знаходячись в 40 км від кордону, опинилося в окупації. На щастя, 8 квітня 2022 року область була повністю звільнена від окупантів, але ворожа техніка й досі переміщується вздовж кордонів, створюючи напруження.

З початку травня глухівський Інститут луб'яних культур відновив роботу та пропонує елітне насіння, цінну сировину та супровід для фермерів, готових вирощувати технічні коноплі. Отже, цінні сорти конопель було збережено та економічний фронт нарощує свої активи.

«Налагоджені зв'язки з дилерами та покупцями сировини залишилися. Зараз ми активно співпрацюємо з фермерами Закарпаття та Черкащини, яким надано насіння без попередньої оплати через складні умови війни. В західних та центральних областях України заплановані площі вже засіяні коноплями. Рослини зійшли. Є всі підстави очікувати на врожай» — додає директор інституту Сергій Ткаченко.

Конопляні поля на Сумщині

А що відбувається на полях Сумщини після її звільнення? За словами власника однієї з компаній, що виготовляє продукцію з конопель, поля засіваються, але площі посівів дещо зменшилися. По-перше, на прикордонних територіях зберігається небезпека мін, артилерійських та авіаударів. Через ризики, що значно зросли з початком воєнних дій, наважилися засівати свої поля коноплями не всі фермери. По-друге, відчувається гостра нестача солярки. По-третє, деякі напрямки перероблення конопель зупинилися. Так, практично згорнувся ринок харчового напрямку конопляної продукції.



Все ж таки, українські коноплярі зберігають оптимізм і кажуть, що така унікальна рослина, як коноплі, оберігає не тільки від ракових пухлин, а й від ворожих обстрілів. Позитивному настрою сприяє заспокійлива дія конопель, з якими постійно контактують представники галузі. Майте на увазі, що такий ефект відчувається й при користуванні конопляними виробами. Навіть багаторазово випраний конопляний текстиль зберігає тонкий запах свіжоскошеної трави, що заспокоює нервову систему.
Водночас з'являються нові ринки збуту сировини та продукції. Наприклад, виробники сировини з Глухівщини домовилися про співпрацю з Канадою.



Компанія DevoHome працює!




Компанія DevoHome територіально знаходиться в Києві, але як переробник конопляної сировини ми підтримуємо тісні зв'язки з представниками галузі на Сумщині. Як і вони, 24 лютого цього року ми відчули на собі руйнівні зміни. Нашою головною задачею стало — вижити! Як фізично, морально, так і економічно.


( Дмитро - бухгалтер Devohome )


І ми справляємося! DevoHome не тільки зберегли команду, а й створили нові робочі місця. Так у нас з’явилась експорт-менеджер Ольга, яка опікується клієнтами Європи та Америки, посилився маркетинг департамент та скоро з’явиться ще один склад у Амстердамі.

( Ольга - export manager Devohome )


Вероніка, Галина, та весь виробничий цех дівчат залишились на місці та героїчно працюють в умовах війни.



Копірайтер Людмила подорожує між Глуховом та Закарпаттям.



Yaroslavl Glotov, навпаки, повернувся в Україну, щоб не просто працювати, а зробити свій внесок в перемогу більш вагомим.


( Ярослав -  спеціаліст по рекламі )


Маруся, наш маркетолог, перебралася із зруйнованого Ірпіня в село на Волинь.



Хоча тепер ми розкидані по різних містах і навіть країнах, ми єдині у своїй меті продовжити українські традиції коноплярства, а також підтримати тих, хто цього потребує. І дуже цінуємо вашу підтримку. Наш інтернет-магазин доставляє ваші замовлення по всьому світу.



Разом ми все витримаємо!

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)