TM DEVOHOME - УКРАЇНСЬКИЙ ВИРОБНИК ДОМАШНЬОГО ТЕКСТИЛЮ Й ОДЯГУ З КОНОПЛЯНОГО ВОЛОКНА.

В наших виробах ми використовуємо тільки натуральні екологічно чисті матеріали та конопляне волокно, що було вирощене в Україні. З будь-яких питань ви можете зв'язатися з нами 7 днів на тиждень:

+38 063 445 08 30 Тетяна, менеджер по магазину;

Шоу-руми:

DevoHome наш шоу-рум, офіс та склад знаходяться за адресою: Україна, м. Київ, вул. Весняна 34а. Графік роботи попередньо уточнювати! карта проїзду



Конопляне хутро - ідеальний приклад sustainable product. Трохи історії його створення

16 August 2022 15:12:32

Чи думали винахідники поліетиленових пакетів, що через декілька десятків років мільйони вживаних пакетиків забруднять нашу планету? Адже поліетилен, що виготовляють з нафти, запропонували як більш дешеву та практичну альтернативу пакувальному паперу і сподівалися, що він дозволить скоротити кількість знищених дерев.



Ще один приклад, коли хотіли зробити як краще, але щось пішло не так - синтетичне хутро. Іноді цей текстильний матеріал нафтохімічного походження навіть називають екохутро. Але поєднання синтетичних волокон та полімерного клею, що їх утримує, створюють небіорозкладну речовину. Таке штучне хутро недовго має гарний вигляд, але сотні років буде розкладатися на мікропластик та отруювати довкілля.



В той самий час природній полімер целюлоза, він же клітковина, утворюється в живих рослинах з води та вуглекислого газу за рахунок енергії сонця. Такий біосинтез не супроводжується утворенням відходів, що накопичуються. А після того, як целюлоза виконає своє призначення, вона легко розпадається за допомогою мікроорганізмів на ті ж самі воду та СО2. Геніальний замкнений цикл!




Чи можуть люди повторити принципи природи, створюючи нові матеріали?

Філософія сталого розвитку - спроба наслідувати природу

Ще в 80-ті роки ХХ-го сторіччя, коли екологічні проблеми стали очевидними, заговорили про сталий розвиток. Чи немає протиріччя у цьому вислові? Адже він має на увазі, що треба одночасно залишатися в певних межах та рухатися вперед.

Мова йде про баланс. За задумом авторів концепції сталого розвитку, зростання виробництва та споживання має бути обмежено здатністю екосистеми, в якій ця діяльність відбувається, відновлюватися. Тільки так можна уникнути виснаження ресурсів та забруднення середовища. В ідеалі ми маємо наслідувати природу з її замкненими безвідходними циклами.




Зараз створення sustainable products стало трендом, а вибір на користь екофрендлі товару - ознакою свідомості. Поняття "сталий розвиток" тепер включає в себе не тільки природозбереження, а й соціальні, освітні складові тощо.

Суспільство вже готово віддавати перевагу екотоварам, життєвий цикл яких включає мінімальні споживання ресурсів, вплив на довкілля та здоров'я людини. Прийшов час виходити на ще більш просунутий рівень збалансованого розвитку - цілеспрямовано проектувати продукт або послугу з урахуванням екологічних критеріїв, таких як:

  • доступність екологічно чистої сировини та матеріалів;
  • можливість заміни токсичних речовин в складі продукту на безпечні;
  • зменшення споживання енергії, води та інших ресурсів для створення продукції тощо.



  • За цими та іншими подібними критеріями оцінюють товари, які претендують на статус еко, біо тощо. І таким вимогам ідеально відповідають нові матеріали на основі конопель.

    Конопляне хутро - ідея витала в повітрі



    Конопляне хутро, на вигляд і за властивостями дуже схоже на необроблену овчинку, з'явилося в Україні в 2016 році. Ідея використати волокна конопель для створення штучного хутра виникла у Оксани Дево, власниці компанії Devo Home, що виготовляє конопляний текстиль.



    Сировиною для ковдр, подушок, покривал та інших виробів бренду є українські коноплі, вирощені в екологічно чистих регіонах. З цієї унікальної рослини компанія спочатку виготовляла нетканий наповнювач та конопляні тканини.



    Але в процесі обробки сировини утворюються і більш короткі пухкі волокна. До речі, конопляне волокно - унікальне за властивостями: тепле, але не парить, чудово поглинає зайву вологу і дихає. А ще має антибактеріальні властивості, довго не гниє, в ньому не заводяться шкідники. Такий матеріал з чистої целюлози просто створений, щоб для нього знайшли особливе застосування!




    Оскільки до цього наповнювач з конопель дизайнери Дево Хоум вже використовували для дуже теплих зимових пальто, то виникла асоціація з шубами та хутром. А далі вже постала задача створити хутро по принципу синтетичного, і команда Оксани Дево з цим успішно впоралася.



    Місяці пошуків рішення, різні комбінації сировини та способи обробки кінцевого продукту привели до крутої інновації. Штучне, але одночасно й натуральне веган хутро стало сенсацією у європейських поціновувачів сталих продуктів! А його виробництво запатентовано в нашій країні.



    Повністю біорозкладне хутро на рослинній основі від Devohome зараз представляє собою поєднання бавовняної трикотажної основи, на якій за допомогою крохмального клею закріплені прочісані волокна конопель. Таке хутро нетоксичне, має ніжний аромат свіжоскошеної трави, дуже приємне на дотик, комфортне для тіла, бо зберігає ваше тепло без ефекту термосу, і виглядає дуже натурально. А ще викликає wow-ефект, коли люди навколо вас дізнаються про його походження.



    На відміну від натурального хутра тварин, під час виробництва конопляного хутра не страждають живі істоти. Вирощування конопляної сировини більш екологічне в порівнянні з, наприклад, вирощуванням бавовни. Адже технічні коноплі за сприятливих умов ростуть дуже швидко і можуть дати два врожаї за рік. При цьому вони не потребують пестицидів і споживають майже в два рази менше води, ніж бавовна. Якщо вирощування звичайної, не органічної, бавовни отруює ґрунти, то коноплі, навпаки, їх очищують та відновлюють.




    Також натуральна рослинна сировина не потребує такої токсичної хімічної обробки, яку проходить хутро тварин або синтетичне хутро з нафтопродуктів. А служити матеріал на основі міцних волокон конопель може дуже довго. Згадайте хоча б вишиванки наших прабабусь, яким може бути й сто років, а тканина чудово збереглася. Та врешті решт, коли конопляним виробам прийде час закінчити свій довгий життєвий цикл, вони розпадуться на безпечні речовини, як і всі природні матеріали.

    Отже, наша земля та талановиті люди на ній змогли породити справжній sustainable product, який не шкодить планеті ані під час його виробництва, ані після його використання. Нам подобається рухатися вперед, наслідуючи природу! А вам?



     
    Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)