Our News

Коноплі від коронавірусу! Вчені підтвердили ефективність такого натурального захисту

  • 14 January 2022 09:42:03
  • Review : 0
  • Viewed: 1673
  • 0

Ми, звичайно, і раніше знали, що коноплі – корисна і навіть, можна сказати, цілюща рослина. Адже не дарма в багатьох країнах медичний канабіс цілком легальний. Але, як виявилося, відкриваються нові горизонти його застосування. ЗМІ вибухнули повідомленнями про те, що деякі сполуки, отримані з ненаркотичних конопель, здатні запобігти захворюванню на COVID-19!

Лабораторні дослідження методом хімічного скринінгу, винайденого в американському Університеті штату Орегон, показали, що такі сполуки як КБГК (канабігеролова кислота) та КБДК (канабідіолова кислота) здатні блокувати зараження коронавірусом. У статті, що опублікована дослідниками у Журналі натуральних продуктів, ці кислоти, отримані з конопель, названі інгібіторами проникнення у клітини.


Хоча дослідження проводилися щодо перших відомих варіантів коронавірусу, альфа та бета, але, за повідомленням учених, мішенню КБГК та КБДК стають ті ж шиповидні білки, які використовувалися для розробки вакцин. Тому автори наукової статті сподіваються, що захисна дія конопель пошириться й на інші варіанти та штами.

Невже доведеться курити марихуану, щоб не захворіти на ковід?

Цікаво, що листя та суцвіття канабісу містять безліч канабіноїдів, а канабігеролова кислота є їх попередником. Канабідіолова кислота – проміжний продукт синтезу каннабідіолу в рослині, але сама не має психотропного ефекту. Щоб ці конопляні кислоти могли захищати клітини організму, приймати їх потрібно перорально, наприклад, у вигляді екстракту або будь-якого продукту харчування на основі конопель. Таким чином, не йдеться про куріння маріхуани.

Отже, ці натуральні сполуки не відносяться до наркотичних речовин і не підлягають контролю, при цьому їх вміст у технічних коноплях та їх екстрактах великий. Зазначені конопляні кислоти є абсолютно безпечними для людей.

Продукти харчування з конопель від DevoHome

Колись їжа з конопель була традиційною для нашої місцевості. Ця рослина в давнину була насамперед олійною, і конопляна олія була дуже поширеним рослинним жиром. Конопляна каша теж була звичайною стравою, можна сказати, це суперфуд наших предків. А висівки та борошно з конопель додавалися в коржики та хліб.



Настав час відродити популярність продуктів харчування з конопель, адже зараз стає більше відомо про користь цієї рослини.

Що пропонує компанія "ДевоХоум"?

  • Конопляна олія



  • По-перше, ця олія дуже смачна! А по-друге – корисна. У нашому інтернет-магазині представлена ​​олія холодного віджиму, отримана з конопляного насіння українського виробництва. Цей цінний ароматний продукт красивого зеленого відтінку містить ненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6 у потрібному для нашого організму співвідношенні, протеїни, у складі яких присутні всі необхідні двадцять амінокислот, вітаміни А, B1, B2, B3, B6, C, D, E та мікроелементи калій, магній, марганець та ін. І, звичайно ж, канабігеролову та канабідіолову кислоти.

    Підходить як повсякденна їжа для приготування страв і заправки салатів, як загальнозміцнюючий засіб і як косметичний засіб для догляду за шкірою та волоссям.

  • Конопляне борошно



  • Це дієтичний продукт, отриманий з макухи після віджиму олії. Також містить безліч цінних компонентів з конопляного насіння. Сприяє виведенню токсинів та нормалізації ваги. За властивостями сильно відрізняється від пшеничного борошна, але відмінно підходить як паніровка, для приготування соусів, конопляних хлібців та корисної випічки.

  • Конопляні висівки



  • Теж продукт, отриманий з конопляної макухи, але грубіший за структурою. Містить такі важливі мікроелементи, як залізо, магній, цинк, фосфор, а також багато вітаміну В6. За рахунок клітковини очищає кишечник, сприяє зниженню цукру в крові, покращує обмін речовин. Можна додавати у каші, йогурти, випічку.

    Спробуйте наші конопляні продукти, щоб зміцнити свій організм, посилити його захист та просто отримати задоволення від корисної та смачної їжі!

     
    Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)