Як доглядати за пальто, куртками та іншим одягом з конопель?

  • 27 November 2020 12:05:07
  • Review : 0
  • Viewed: 1718
  • 0

Конопляна нитка являє собою пучок довгих волокон, які нагадують тонкі капіляри. Вони здатні розбухати у воді і вбирати вологу. При цьому це не впливає на їх зносостійкість, тому що вологі волокна конопель навіть міцніше, ніж сухі. Не дарма раніше з них робили корабельні канати.

З одного боку, така будова робить тканину з конопель дуже гігроскопічної. А з іншого - в цьому криється небезпека для самого волокна.

пальто чоловіче зимове, конопляне кольору графіт меланж

На фото пальто чоловіче зимове, конопляне кольору графіт меланж

Під час прання разом з водою всередину розбухлого волокна можуть проникати тверді нерозчинні частинки прального порошку.

Коли тканина висихає, капіляри текстилю з конопель звужуються, і захоплені ними тверді частинки руйнують структуру волокна зсередини. Тому ми радимо прати речі з конопель засобами, що добре розчиняються у воді.

Тобто підійде не кожен пральний порошок. Навіть якщо він без фосфатів. Точно не підійдуть пральні порошки з цеолітами, адже цеоліти не розчиняються у воді. Ми рекомендуємо рідкі пральні порошки і гелі для прання від DeLaMark.

Наступне правило догляду за зимовими речами з конопель: не використовуйте відбілювачі! Якщо є необхідність, попередньо замочіть плями перед машинним пранням за допомогою гліцеринового мила.

Правила догляду за одягом з конопель: пальто з конопель, куртки, жилетки

Вироби з конопляної тканини можна прати вручну або в машинці, до того ж конопляна тканина здатна пом'якшуватися після кожного прання. У пральну машину помістіть тільки речі з конопель, більше нічого разом з нею не періть. Ми радимо вмикати режим делікатне прання вовни, що не дозволить встановити занадто високу температуру.

Тонкі, делікатні вироби, наприклад захисні багаторазові маски з конопельпопередньо помістіть в мішечок для прання, щоб додатково захистити від пошкоджень.

Відразу по закінченню циклу прання вийміть річ і розвісьте на вішалці, розпрямивши і надавши їй правильну форму.

Для висушування виробів з конопель не рекомендуємо машинну сушку, адже воно змінить свої властивості та зменшиться у розмірах.  Куртки, парки та пальто з конопель чудово висихають в природних умовах, при цьому не деформуються.

Будьте еко-френдлі і носите вашу річ з конопель довго і з комфортом!

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)
 
Leave a review ↓
 
Nobody left any reviews