Нагорода за сталий продукт - одяг з конопляного хутра

  • 03 April 2023 12:12:06
  • Viewed: 981

Якщо ви слідкуєте за нами в соцмережах (Facebook та Instagram), то вже знаєте чудову новину: компанія DevoHome отримала нагороду від Green Product Award за внесок у розвиток зелених технологій в категорії "Мода". Цю високу відзнаку ми отримали за сталий продукт - шуби з конопляного хутра. Захід Green Product Award 2023 відбувся в Берліні 24 березня цього року.


З 2013 року міжнародний конкурс Green Product Award раз на рік відзначає продукти та послуги, які відрізняються сталістю, інноваціями та дизайном. Оцінює номінантів експертне журі. Його професійний погляд цінують навіть ті учасники, які не стали переможцями, адже це дозволяє розвиватися далі.Також в цьому році за перспективні продукти проголосували понад 50 тисяч небайдужих "присяжних" конкурсу.


Зайвим буде казати, що визнання переможцем в своїй категорії - цінна винагорода, яка показує, що компанія рухається в правильному напрямку.Цей конкурс підвищує обізнаність про екологічно чисті товари та послуги понад 7 мільйонів людей на рік в таких сферах життя, як:архітектура, мінібудинки, будівельні матеріаликраса, особистий догляд та спортспоживчі товари, нові матеріали та упаковкамода, інтер'єр та спосіб життя тощоВідтепер екосвідомі європейські споживачі будуть знати і про український бренд DevoHome.

Нагорода Green Product Award 2023 для DevoHomeНа церемонії вручення нагороди була присутня засновниця бренду Оксана Дево. Вона отримала дуже символічну відзнаку в футуристичному стилі, виготовлену з композитного матеріалу на основі деревини.


Нагорода від Green Product Award підтверджує, що конопляне хутро - це справді сталий продукт, що не шкодить довкіллю.Церемонія проходила в дружній атмосфері. Всі переможці мали нагоду презентувати назагал свої інновації та ідеї, поділитися, як вони покращують життя. А також надихнутися спілкуванням з однодумцями. Пані Оксана розповіла про те, що коноплі можна вирощувати без пестицидів, безвідходно переробляти їх в біорозкладні матеріали з антибактеріальними та терморегуляційними властивостями та виготовляти з них багато корисних речей. В тому числі - натуральне хутро рослинного походження, яке не потребує страждань тварин та не забруднює довкілля. Місія компанії "Девохом" - популяризувати цей матеріал, сировину для якого вирощують в Україні, та допомагати розвитку економіки своєї Батьківщині.Зворушливу промову Оксани Дево, яка нагадала присутнім про ситуацію в Україні, тепло підтримали глядачі та ведучі.Інші цікаві продукти та ідеїФілософія бренду DevoHome полягає у створенні безпечних для здоров'я та природи речей з довговічних натуральних матеріалів.




Концепції яких інших переможців конкурсу виявилися близькими нам за духом?


Дощовик із соняшника. Бавовна, льон, коноплі, бамбук і навіть кропива - те, що з цих рослин виготовляють волокна і тканини, ми знаємо. А ось тканина з волокон соняшника - таке ми почули вперше! Автори цього стартапу навчилися задіювати ферменти для переробки грубих волокон соняшника, щоб потім з них зробити нитки і тканину. Гідрофобні властивості цій тканині надає побічний продукт виробництва соняшникової олії.З такого матеріалу виготовляють жовтогарячі плащі та куртки-дощовики. Закономірно, що барвник теж натуральний, рослинного походження. Його одержують екстрагуванням пігментів з різних частин рослини. Однозначно, така яскрава та дружня до природи річ створює настрій навіть в похмурий день!


Біорозкладний текстиль HyphaLite TC. Екосвідомі китайські технологи запропонували 100% натуральний та біорозкладний матеріал на основі грибних волокон і природніх полімерів. Він нагадує штучну шкіру. Ця інновація дозволить зменшити забруднення довкілля пластиком, що спричиняє індустрія моди.До речі, міцелій грибів для біодеградації текстильних відходів запропонував використовувати також іспанський Institute for Advanced Architecture of Catalonia.Шльопанці з біорозкладної гуми Balena.


Сучасне взуття містить багато пластику та, як правило, не служить довго, після чого засмічує довкілля. Тому літнє повсякденне взуття з матеріалу BioCir, що за властивостями нагадує м'яку та еластичну гуму, - чудове рішення від ізраїльського стартапу, щоб зменшити кількість пластикового сміття.Коли шльопанці Balena набридли або зносилися, їх можна сміливо поміщати у компост! Біорозкладний полімер BioCir в умовах промислового компостування перетворюється на безпечні речовини і може стати частиною компосту навіть для органічного землеробства.Компанія запрошує до співпраці, щоб разом виготовляти речі з цього матеріалу. Можливо, у вас є ідеї?


Матеріал Daika Wood, виготовлений з відходів деревини без пластику. Ще одна компанія з Ізраїля розробила новий матеріал на основі відходів деревини, але без нафтохімії, тобто, на 100% натуральний. Вироби Daika Wood зберігають унікальні властивості деревини - тепло, відчуття на дотик та акустику. Цей матеріал можна обробляти як звичайну деревину і виготовляти з нього споживчі товари та упаковку.Меблі з біорозкладного пластику Dessa. Це концептуально новий підхід у створенні меблів від польської компанії. Ідея Dessa являє собою модульну систему, що дозволяє уникати надмірного споживання. Меблі створені так, що коли якісь їх частини вийшли з ладу або з моди, окремі їхні частини або фурнітура повертаються компанії, а взамін встановлюються нові. Тому ви маєте завжди сучасні, функціональні та актуальні предмети інтер'єру та чисту совість, бо не прийшлось викидати старі меблі на смітник.


Пуфи з переробленого паперу Paper Paste Living. Це ідея датчан HansThyge&Co, але свою філософію хюґе вони втілили в Барселоні: зібрали макулатуру в домогосподарствах навколо цього міста та переробили її на концептуальні пуфи та світильники на фабриці переробки макулатури в Барселоні, що працює з 1892 року. Причому додатково застосовували тільки воду та натуральні барвники.Ці речі розроблялися для домашнього інтер'єру, але їх можна використовувати в ресторанах, офісах, публічних просторах.


Альтернатива пластику A Matter of Fruit зі жмиху. Ця німецька розробка - спосіб переробки відходів місцевої індустрії з виробництва фруктових соків, переважно яблучних. Зі жмиху, що залишається після виготовлення соків, виготовляють гнучкі пластівці, що є нетоксичною та біорозкладною альтернативою синтетичним пластикам, таким як ПВХ, поліпропілен, поліуретан тощо. З цього природного полімеру можна виготовляти рами, жалюзі, корпуси світильників тощо.



Ще одна німецька розробка з харчових відходів - самовідновлювальний матеріал Frumo від Технічного університету в Оствестфалії-Ліппе. Він ідеально підходить для виготовлення підлоги. Якщо її поверхня пошкодилася, достатньо додати гранул Фрумо, нагріти, і все буде як нове!До речі, в номінації "Будівельні матеріали" перемогли, можна сказати, колеги - розробники будинків з конопель. Справді, ця унікальна рослина - ідеальна сировина для економіки майбутнього!


автор: Людмила Булітко

 
Powered by SEO CMS PRO ver.: 17.2 PRO 2 (opencartadmin.com)
 
Leave a review ↓
 
Nobody left any reviews